CREATIEF DENKEN KUN JE LEREN!

Meer informatie over de training “Slim brainstormen (1)”.

De voorzitter vraagt: “wie heeft er nog een idee?” Jan houdt zich stil. Hij weet dat hij er werk van gaat krijgen als hij met een idee komt. Thijs zegt ook niets. Hij voorziet een lading kritiek. Dat gaat altijd zo in het team. Karel heeft gewoon geen idee. Zo is de oogst beperkt.

Best Practice

De aanpak van brainstormen verschilt in de praktijk en kent daarom wisselende resultaten. Onderzoeken aan o.a. de Universiteit van Antwerpen en ervaringen uit de praktijk van brainstormfacilitators hebben veel inzichten en handvatten opgeleverd voor succesvol brainstormen. IdeeSupport heeft die gebundeld in de training “Slim Brainstormen”.

Inhoud

De inhoud van de training “Slim Brainstormen”:

  • de rol en positie van probleemhouder, facilitator en denkteam
  • het proces van ideeën bedenken
  • de spelregels voor een brainstorm
  • het leren van 4 denktechnieken
  • tips voor het gebruik en verkrijgbaarheid van middelen en materialen

Voor wie?

De training “Slim Brainstormen” is gericht op personen die in bedrijf of organisatie leiding geven aan het inventariseren van ideeën en innovatieprocessen en dat effectiever willen doen.

Aanmelden

Data en locaties worden o.a. op deze website bekend gemaakt. U kunt zich dan aanmelden via open inschrijving. Op dit moment is geen training gepland.
Bij voldoende belangstelling (tenminste 12 personen) kan ook een in corporate training worden gegeven.

Vervolgcursus

In aansluiting op deze cursus kunnen deelnemers kiezen voor “Slim Brainstormen (2)”.  Naast verdieping zit daarin een uitbreiding van denktechnieken.